24 augustus 2014 – Het is oranje en roond

Het is zowied, wie könt an de pompoen’n begin’n. Zie zeet er good oet, dus de kommende wekkkn he’w un dieet van pompoen’n. Wie et net zolange duur tot da’w der oranje van oetsloat. Vuur de leefhebbers die ok un waarm harte vuur het koningshoes hebt,  he’k doarumme twee receptn oppeskreawn:

Pittigen pompoenensoep

Wat he’j neurig?
1 pompoene
2 tene knoflook
2 siepeln
1 rooin pepper
3 etleppels zunnebloomnölie
2 tealeppels kerriepoeier
800 ml kippnbouillon (van ne tablette)
4 etleppels creame fraiche (bekertje 125 ml)

Hoe maak ie het?
Snied ‘n pompoene in twee stukke. Haalt er de zöa en de rest van de drëudige  binnkàànte oet, en haalt er met un skaarp mes ok de boetnskölle vanof. Maakt er nò mooie blöks van 2 centimeter van.
Sniet ‘n siepel in kleine stuks (neet göln!) en maakt un knoflook ok heel fien. Un rooin pepper muj in langs duursnie en dan muj der de zöadjes oethaaln. Vervolgens sniej het vruchvleis in kleine stuks. Deank ter umme : Neet met de vingers in de oongn vriewn aj un pepper sniet, want dat kan onmeung zeer doon!
Nò muj de öllie in de panne met un dikkn boam heete maakn. Vervolgens fruut ie de pepper, knoflook, siepeln en de kerriepoeier een kleine 2 minuutn op un middelhoog vèùr. Ie gooit er pompoen’nstukke in en die bak ie ok 2 minuutn. Dan geet ie de bouillon der bie, brengt het an de kok en loat het op un leag vèùr zòn 15 minuutn zachjes kokn. At het zon betje gaar is haal ie de panne van het fornuus. Ie pureert de soep met un staafmixer tot een egaaln brei

Hoe ette ie het?
Ie schept de soep in un komme of in un deepn  teelder. Doarnoa schep ie der 1 etleppel crème fraiche duur hen. Ie könt het serveern met un stukn broene stoete derbie. Reknt der wàl op dat dizze soep onmeunig good vult en daj noa un tweede keer tot an’n haals vol zit…

Waterhooks pompoen’n stoofpotje

Wat he’j neurig?
4 etleppels oliefölie
2 siepels in kwart ringn (dus neet al te fien)
2 teentjes knoflook, in pläks
250 gr weenterwottel, in pläkke
1 rooin paprika, in bölle
500 gr pompoen, in bölle
150 ml krúúnbouillon
100 gr. rozienn
1 theeleppel kaneelpoeier
1 theeleppel gemberpoeier
zoolt en vasgemaaln pepper
1 blik (dose zoas ze in Duutslaand zengnt) witte boon’n of kikkeraarven
grof broene stoete

Hoe maak ie het?
Ie munt de olieföllie allereerstens heete maakn in de panne op het het fornuus. At het heete genog is, dan muj doar siepel- en de knofloofstuks in fruitn. Betje glazig loatn wörn. Doarna knikker ie er de res van de greuntn erin en bak ie ze eawn met.  Ie doet er de krúúnbouillon, kaneelpoeier, rozienn, gemberpoeier, zoolt en pepper bie en ie loat het un 20 minuutn. offedekt, stoawn. Doarna schep ie dur de witte boon’n of kikkeraarven duurhen en loaj ze eawn heete wörn. At alles good heete is, muj ean kiekn of het neet al te dreuge is. Ander dooi dur nog gauw wat extra bouillon duurhen. Pompoenn hebt namelijk de neiging um al het voch op te nemn…

Hoe ette ie het?
Ie schept het in un deepn teelder, lengt er un stukn stoete bie en de moaltied kan beginn.
An un wienadvies begin ik neet, mear volgens mie kan hier zowel witn en rooin wien bie. Ie mangt er natuurlijk ok un gleaske water dur bie dreenkn…

24 augustus 2014 b

2 antwoorden op “24 augustus 2014 – Het is oranje en roond”

  1. Tja, dat is aaltied un peunt van discussie tusken mie en de vrouwe. Ik veene dat er stuks pittige kip duur hen munt, mear doar is ze neet met eens. En zie maakt dit gerech aaltied…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *