9 april 2015 – 70 joar vri’j

Het is vandage precies 70 joar gelène dat Wierdn en Eanter wörn bevrijd. Eanter wörn in eenn dag bevrijd mear in Wiern duurn het dree dage vuurdat de Canadezen konn binntrekn. Vuural in de buurte van het kanaal wörn hard èvöchen (‘t Zuudbrook, Kippershook). Umdat er in Haarbos in Kippershook ok un V1-lanceerinstallatie stön, warn doar ok nog mear Duutsers èleagerd.
In ‘n Kippershook  wörn de boerderieje van Hesselink op’n earsen dag van de bevrijding duur de Canadezen in brand èschotn, umdat ze dachen dat doar nog Duutsers van de Hermann Göring divisie zattn. Dat warn heel fanatieke jonge soldaatn. Mear de leste Duutse soldoatn warn juus in ‘n nach dervuur weggètrökkn. Op’n foto hieroonder zeej doarumme de “ni’je” boerderieje van Hesselink in’n Kippershook.

Doarnöast he’k vandage de earpeln (“Lekkerlanders” vuur de kenners) wier in de groond èdoan, met behulp van den ooln earpelsteuter (Zeet het berich van vuurig joar) Ok oet’n Kippershook, inclusief hooltworm, mear wàl van noa’n oorlog…

9 april 2015 b

9 april 2015 a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *