Ik har vanaongd kookclub. Met un stel kearls kokt wie dan, onder leiding van un echen kok, un veer- of viefgangen menu. Dit et wie natuurlijk, met un gleaske wien derbie, ok zelf op. want het zol jammer wean um al dat lekkers te loatn lingn. Um dit alles good te organiseern wordt elken gaank duur un paar leu emaakt. Zo zat ik vanoand in het tussengaank-team dat dorade ( un vis) op un bedje van fiengesneadn tomaatn en tuinboon’n maakn. Het was slechts un tussengaank mear a’w het waark da’w der met hadn, met-teln, was het de pries van un hoofdgaank zekers weard. De tomaatn mon’n earst wörn ontveld en doarna in kleine stuks wörn èsnean. De tuinboon’n mon’n twee keer wörn edöpt vuurdat ze good genog warn. En a’j bedeankt da’w vuur viefteen man kokn, warn het bes wàl völle tuinboonn te döpn Gelukkig wörn de vis neet deur betaald, omdat den van de Hanos was. 🙂
Mear oeteandelijk was het de meuite zekers weard! De dorade mear ok de aandere gerechten warn zo as ze mon’n wean: niet te versmaden…