16 februari 2019 – De bolle van Potter

Vandage, op’n verjeurdag van de vrouwe, doo’w un rondje Den Haag. Allereerst bi’w op het Binnehof begunn. Het was knap rustig, heel wat aans dan toe’w op 16 oktober (mien’n verjeurdag) in 2002 hier roondleupn en het kabinet Balkenende I völ (volg de link vuur meer informatie Glimlach).

Bie het Binnenhof hej ok un Hofviever. woe’j mooi um hen könt loopn. Doar kom ie dan het beeld van Johan van Olderbarneveld teangn.  Den mu’k eawn neumn umdatte één van de grondleggers van de staat der Nederlanden is, op un meender mooie maneere an zien eane is èkomn (onthoofd) en (last but not least) in un oole conference van Herman Finkers te heurn is (“Johan, Johan, herken je me n0g? Helaas had Johan zijn hoofd er niet meer helemaal bij”).

Un daardn en veern foto bint èmaakt in het Mauritshuis. Allereerst “de stier van Potter” alias “de bolle van Potter”.  Het mooie van dit schilderieje is dat de bolle is samenèsteeld oet bolln van verschillende älders. De heurns bint bievuurbeeld van un jonge bolle van twee joar terwiel de schoolders van un öldere bolle bint. En de details bint mooi, ie zeet bievuurbeeld de vleengn boang de rugge vleengn.

Un veern foto van un schilderi’je deer oons deankn an het “Droste cacaobus effect”. Doar koomp gen eane an. Un schilderi’je in un schilderi’je. Het het “Apelles schildert Campaspe” en is èschilderd duur Willem van Haecht. Het beeldt un kunstkamer oet, un ruumte met met beelden en schilderi’jen van de persoon woevuur het schilderi’je wörn èschilderd. Heel mooi um te zeen hoe precies dit wörn offebeeld.

16 februari 2019 d

16 februari 2019 c

16 februari 2019 b

16 februari 2019 a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *