17 november 2023 – Het heuld der nog wàl vuur

Ik mosse vandage in Utrecht wean, en har doarumme bedach um un earsen trein oet Riessen van 6.03 te pakn, zoda’k alle drokte vuur was. Nou, dat is mie aardig elukt! Ik wasse op tied op het station in Riessen en un trein was gealtneet drok (zachjes oettedrukt ). Helaas, want dat he’j smangs, was ter un wisselstoring en gung un trein in Riessen neet noar Deawnter. Ik konne alleanig via de aandere kaante, Wierdn en Zwolle noar Utrech.
Op station Wierdn zag ik in un tunnel oonder het spoor de naamn van alle buurtschopn van de gemeente Wierdn,op de mure stoan. Wat mie wàl opväl dat un Waterhook der neet bie stön (en de Huurne, ‘n Kloosterhook, ‘t Leijerweerd, etc ok neet.) . Was de vaarve van de letters soms op? Riekt dit noar discriminatie? Of is het un kwestie van gemeentelijke domheid? Ik deanke het leste, mear zeker weetn doo’k dit neet…

Al met al was het un aardig geknooi um via Zwolle in Utrecht te komn. Pas dree-en-un-half uur later wa’k in Utrecht… De NS har het wier good vuur mekaa vandage….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *