9 september 2017 – Don Quichot oet Wierdn

Tja, wat mök hier wier met? Un bericht oet de kraante van vandage. De politiek in Wiern hef het idee èopperd um veer weendmölns te bouwn um zo de “doelstelling van duurzame energie” te haaln. Kloarbliekelijk veendt ze het haaln van een vage doelstelling van de overheid belangrieker dan de landschapsvervuiling met biekommende hellige burgers die’j der met kriengt.
Ie mangt hoaste nog genne panne verkeerd op dak hemn lingn, mear at het um duurzame zaakn geet, mag alles rechtevoort… Veer van die lillijke horizon vervuilende apperaatn die nog meer kost dan dat ze opleawerd. Alleanig met subsidie den duur de burgers bie mekaar wordt èbrach (duur de stromnrekkening) könt ze zogenaamd  un positief rendement opleawern.  Wat mie betreft bint ze bie de gemeente een stel Don Quichot-figuurn die nutteloze doeln noastreeft. Laot ze toch gewoon kiekn noar andere mogelijkheden vuur duurzame energie zo as aardwarmte of energieopwekking duur verbranding van ofval. Bi’w doar ok wier mooi of in plaats van alles te scheidn….

Ps. De ciefers woer ze oons met bestookt goat alleanig ower het gebroek van energie duur de hoeshoolns. Die gebroekt slechts 20% van de energie in Nederlaand.  Dus feitelijks geet het hier oawer dat 4,6% van het totale energieverbroek in de gemeente Wiern wat duurzaam mut wean.

9 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *