Wie hebt van’t joar pompoenn èpot in’n hof, en ie kent natuurlijk wà het sprekwoord: “Wee pot in hof mut ok alles wat er greuit opetn”. Of wel, wie hebt vandage un stoofpötje met pompoenn èhad. Het smaakn good, dus om veerdere vroagn te vuurkomn . hier het recept
Wat he’j neurig?
4 etleppels oliefölie
2 siepels in kwart ringn (dus neet al te fien)
2 teentjes knoflook, in pläks
250 gr weenterwottel, in pläkke
1 rooin paprika, in bölle
500 gr pompoen, in bölle
150 ml krúúnbouillon
100 gr. rozienn
1 theeleppel kaneelpoeier
1 theeleppel gemberpoeier
zoolt en vasgemaaln pepper
1 blik (dose zoas ze in Duutslaand zengnt) witte boon’n of kikkeraarven
grof broene stoete
Hoe maak ie het?
Ie munt de olieföllie allereerstens heete maakn in de panne op het het fornuus. At het heete genog is, dan muj doar siepel- en de knofloofstuks in fruitn. Betje glazig loatn wörn. Doarna knikker ie er de res van de greuntn erin en bak ie ze eawn met. Ie doet er de krúúnbouillon, kaneelpoeier, rozienn, gemberpoeier, zoolt en pepper bie en ie loat het un 20 minuutn. offedekt, stoawn. Doarna schep ie dur de witte boon’n of kikkeraarven duurhen en loaj ze eawn heete wörn. At alles good heete is, muj ean kiekn of het neet al te dreuge is. Ander dooi dur nog gauw wat extra bouillon duurhen. Pompoenn hebt namelijk de neiging um al het voch op te nemn…
Hoe ette ie het?
Ie schept het in un deepn teelder, lengt er un stukn stoete bie en de moaltied kan beginn.
An un wienadvies begin ik neet, mear volgens mie kan hier zowel witn en rooin wien bie. Ie mangt er natuurlijk ok un gleaske water dur bie dreenkn…